Week 51-2011

18-12

De jaarlijkse kerstverloting op het werk. Dit jaar met een heerlijk warm en koud buffet. Voor (flits)foto's is de omgeving zo'n beetje het grootste, uitdagendste doem-scenario wat je kunt bedenken. Een donkergrijze glimmende, lage partytent met slechts her en der een klein lampje en waxinelichtjes. Het is dan kwa foto's ook niet veel soeps. Maar de sfeer en de prijzen waren meer dan goed en daar gaat het natuurlijk om.
George gedraagt zich dit jaar netjes. Vorig jaar had ik ook keurig alle lootjes voor me uitgestald en toen blies hij ze van de tafel... kon ik weer opnieuw beginnen ;-/
Alleen hier is een klein stukje witte muur om tegen te bounchen, dat belicht gelijk een stuk beter.
Kerstmannetje gewonnen, de inhoud is voor papa.
Pieter weet de prijzen groots aan te kondigen. Ook als het om een Breng handoek en paraplu gaat.
Onze meer dan briljante dienstindeler ! Hij kan toveren met diensten en maakt het iedereen naar de zin. En geloof maar dat iedereen net iets anders wil dan in zijn/haar roulering staat.
We zijn hier wat beperkt in verwarmde ruimte dus onze chef stelt zijn kantoor beschikbaar voor het buffet. Ik denk dat hij tot ver na nieuwjaar de haring zal blijven ruiken... Maar wel lichte muren hier dus probleemloos flitsen zonder slagschaduwen of glimmers.
Marcel heeft alle prijzen ingekocht en is de grote organisator achter de verloting.
Een van de hoofdprijzen, een boodschappenkar vol!!
22-12

Jaarafsluiting van de fotoclub. We gaan naar een kerk in Arnhem die in gebruik is als skatebaan. Wie zegt dat de jeugd niet in de kerk komt? Overdag is het waarschijnlijk ook mooi om te fotograferen, als er daglicht door de ramen komt. Nu was het weer zo'n flitsdrama... Niks om tegen aan te bounchen, losse flitser(s) neerzetten was een behoorlijk risico want de skateborden vliegen nog wel eens onder de voeten vandaan. Dus alleen maar rechtstreeks geflitst, met slagschaduwen als gevolg.
Wel stunten en een tomeloze energie. Geen 'hang"jongeren hier.
Brrr, hij liever als ik!
Zo, dat belicht een stuk makkelijker/aangenamer als ze even stilstaan: Langere sluitertijd, meer omgevingslicht, nauwelijks schaduwen, meer kerksfeer ;-)
Helemaal zonder kleerscheuren komt hij er toch ook niet vanaf.
Rondjes draaien in de lucht...!
En een bewerkt tot een soort van hoog contrast effect. Wel jammer van die slagschaduw... :-(
23-12

Met Agnes en Greet een klein rondje avondfotografie in Nijmegen. Daarna wat gedronken.
M'n minste lensje erop, dat zie je gelijk aan de 6 hoekjes bokeh ipv de rondjes die betere lensen geven. De verlichte bomen langs de Waalkade.
Bewuste onscherpte. Gekleurde kerstlampjes slinger.
Even m'n grenzen opzoeken met dat wat ik bij me heb: ISO 1600 - F5/6 - 1/15e sec. Flitser in mijn linkerhand. Agnes was zo aardig even te gaan (stil)staan voor me... ;-) Missie geslaagd (voor- en achtergrond in balans), alhoewel ik niet met ISO 1600 wil fotograferen. Teveel ruis, al zie je dat hier misschien niet zo goed. Ik wacht (met smart) op een nieuwe Pentax die dat beter doet.
24-12

Cees is voornemens in 2012 de vierdaagse te gaan lopen en als voorbereiding daarop willen we het Pieterpad gaan lopen. Vanmiddag de etappe Groesbeek-Gennep. Voor deze wandel-onderneming maak ik een speciale Pieterpadpagina aan. Daar kun je verder kijken:
Naar de Pieterpad pagina